Slava naše opštine je i ove godine prošla onako kako i dolikuje romanijskim slavama i proslavama, sa puno topline i srdačnosti. Podjelili smo nagrade i priznanja, dočekali i ugostili prijatelje.

Naš počasni sugrađanin predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, oduševljen je našim priznanjem i pažnjom koju mu je iskazao narod Sokoca i Romanije. Nagradu je u ime predsjednika Srbije primio njegov savjetnik za bezbjednost Milorad Veljović.

Raduje me što su svečanosti prisustvovali predstavnici svih nivoa vlasti u Srpskoj i BiH, grada Istočno Sarajevo, te opština koje ga čine. To pokazuje da smo otvorena opština, da nas ljudi poštuju i cijene, te da uživaju u boravku na Sokocu.

Ove godine kao dio slave Crkvene opštine Sokolac, obilježili smo osam vijekova samostalnosti naše crkve i osnivanja Dabarske eparhije. Zadovoljstvo nam je i čast što je mitropolit Hrizostom upriličio divno duhovno veče, što je hor Isidor Bijelić imao prvi nastup baš u Duhovnom centru Romanijske Lazarice. Te što je pored njegovog preosveštenstva prisutne pozdravio i obratio nam se i direktor Arhiva Srpske pravoslavne crkve dr Radovan Pilipović.

Nažalost proslavi Dana opštine i naše krsne slave Svetog Proroka Ilije nisu prisustvovali svi koji su pozvani. Određeni broj naših sugrađana nije dobio pozivnice iako su one uredno i na vrijeme predate Poštama Srpske.

Zbog toga vam se i obraćam danas, jer osjećam obavezu ne samo kao načelnik opštine, već više kao vaš sugrađanin da vam uputim izvinjenje zbog tih propusta. Taj propust nije samo propust pošta Srpske, već i svih nas u organizaciji proslave Dana opštine, jer nismo provjeravali i nadgledali da li se pozivi dostavljaju. Nadam se da ovo nećete doživjeti kao neku nepravdu i da nećete zamjeriti nikome ni u poštama ni organizacionom odboru, a ni meni lično.

Pošte Srpske rade odličan posao, pa po neka greška i propust nisu toliko strašni. Nadam se da ćemo sa Poštama Srpske uspješno nastaviti da sarađujemo i da ćemo zajedno srediti parking prostor na mjestu zgrade stare pošte. Još jednom želim da vam se zahvalim na podršci i razumjevanju tokom svih ovih godina, a proslava će biti i u buduće i što se tiče ovog propusta budite sigurni da se neće ponoviti.

Načelnik opštine Sokolac
Milovan Bjelica