Kada neko uspe da pobedi toliko puta na izborima u svojoj lokalnoj sredini, sredini koja ga veoma dobro poznaje, te ga upravo zbog toga poštuje i ceni, najbolji je pokazatelj kako se može i kako se treba raditi, rekao je potpredsednik SDS Milovan Bjelica govoreći o načelniku Teslića Milanu Miličeviću.

– Biti uz svoje građane, slušati ih i uvažavati njihovo mišljenje, te prepoznati potrebe svakog čoveka i zajednice. E takvog čoveka mi trebamo na funkciji predsednika državotvorne organizacije kakva je Srpska demokratska stranka – rekao je on.

Bjelica tvrdi da je Milan Miličević delujući u svojoj opštini, postao prepoznatljiv u svakoj opštini u Republici Srpskoj.

– Ne samo da uspešno dobija izbore, nego se odlično nosi i sa pritiskom i rukovodi vanrednim situacijama, kao što je to bio slučaj sa nedavno održanim referendumom za njegov opoziv. Snagom svoje ličnosti, organizacionim sposobnostima, čak i bez neke podrške vrha sopstvene stranke, uspeo je da do nogu potuče svoje političke protivnike – rekao je on, piše Srpskainfo.

Kaže da smatra da je gospodin Miličević kadar da svoj model i način rada, svoj patriotizam i ophođenje kako prema građanima, tako i prema svim članovima stranke, ali i drugim političkim subjektima u Srpskoj i BiH, primeni na čitavu organizaciju SDS-a.

– To je vidljivo iz svakog njegovog obraćanja i javnog nastupa, prosto jer ne deli stranku na pobednike i gubitnike, iako je on uvek pobednik. Ne deli ni Republiku Srpsku na “istok i zapad”, jer je čovek i sa istoka i sa zapada, jednostavno čovek Republike Srpske. Mora se istaći da on ne gradi, niti je gradio svoju karijeru dodvoravajući se bilo kome, niti stvarajući neprijatelje i protivnke – navodi on.

Idealan kandidat

Zaključuje da je zbog svega ovoga siguran da narod Romanije deli njegovo mišljenje da je Milan Miličević idealan kandidat za predsednika Srpske demokratske stranke.

– U tome ima punu podršku mene lično, mojih sradnika i naroda Sarajevsko-romanijske regije – rekao je Bjelica.