Sve čestitke učesnicima 56. MOSI Sokolac 2019. Čestitam sportistima Sokoca na prvom mjestu u ukupnom plasmanu. Ponovo su svojim nastupima učinili da se njima ponosimo. Hvala građanima Sokoca na iskrenoj i nesebičnoj podršci, ali i razumijevanju i tolerisanju nešto glasnije muzike i pjesme do ranih jutarnjih sati. Mladost je bila u punom zamahu, a kada je tako, obično je glasno i nešto bučnije.

Međutim i oni koji nisu bili dio igara gledajući svoju djecu i unučad razumijevali su značaj i vrijednost ovakvog druženja. Oprostite i hvala na strpljenju zbog zatvorenih ulica, zbog čega su pojednici morali više pješačiti do svojih kuća ili posla. Igre su trajale taman toliko da ne postanu naporne, ni učesnicima, ni posmatračima.

Veliko mi je zadovoljsvo što su građani prihvatili ove igre, što su bili srdačni i dobri domaćinim. Mislim da smo poslali jednu lijepu sliku iz naše opštine i da smo odlično predstavljali i grad Istočno Sarajevo.

Nama ostaje sređena sportska infrastruktura, bogatija za teniske terene, kojima smo “Sportski centar Bara” učinili kompletnijim. Sa ovim novoizgrađenim pješačkim stazama koje su povezale dvoranu i stadion, ostaje nam još izgradnja jednog zatvorenog bazena, kako bi naš sportski centar bio jedinstven na ovom području.

Ostaje nam i par novih kafića, restoran, hotel i bar na otvorenom, kao neki bonusi ukupnom sadržaju života u našoj opštini.

Možda je ipak osjećaj pripadnosti Sokocu i Romaniji koji je nanovo probuđen kod svih koji ovdje žive ili su sa ovog kraja, naš najveći dobitak od ovih igara. Na tim krilima, krilima “Sokolka” radićemo da taj duh ojačamo i produbimo.

U narednom periodu nastavićemo da brinemo o sportskim, ali i svim drugim sadržajima, kako bi naš Sokolac učinili što funkcionalnijim i boljim mjestom za život.