U protekla četiri dana opštine naše tromeđe, ili bolje rečeno opštine koje se naslanjaju jedna na drugu i u dobru i u zlu, bile su združene dobrom na našoj Romaniji, u našem Sokocu.

Kao domaćini 56. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara pred goste smo iznosili sve ono najbolje što imamo. Ne mislim samo na hranu i piće. Ovdje mislim na širokogrudost i srdačnost romanijskog čovjeka. Goršataka, ali i pravednika. Buntovnika ali i zaštitnika.

Sport je prekidala samo pjesma i radost, da bi se potom nakon sna, mladost vraćala na sportske terene i vodila nove male i velike bitke sa sobom i svojim rivalom.

Nadam se da će ova četiri julska dana 2019. godine ostati svim sportistima i gostima, turistima i slučajnim prolaznicima u lijepom sjećanju na Sokolac i Romaniju. Da ćete se jednom sa sjetom sjećati na vrijeme provedeno u našem gradu.
Foto: Maja Mirjanić

Ko zna, možda ste ovdje pronašli ljubav, ili bar zaljubljenost ili sreli simpatiju. Danas je mnogo lakše stupiti u kontakt, preko neke od mnogobrojnih društvenih mreža, tako da ne morate čekati naredne MOSI igre i nadati se ponovnom viđenju. Sada taj susret možete dogovoriti, i biti u kontaktu sve do ponovnog druženja u Novoj Varoši, na 57. MOSI igrama.

Narednim domaćinima čestitam preuzimanje domaćinstva. Siguran sam da će se potruditi da se što bolje pripreme. Želim im lijepo vrijeme za građevinske i svake druge radove. Mi smo tu da pomognemo i savjetodavno i na svaki drugi način. Da vam prenesemo svoja iskustva i znanja ukoliko to budete smatrali korisnim i potrebnim.

Srećno i vidimo se u Novoj Varoši.