Poštovani sugrađani, dragi prijatelji Sokoca i sporta.

Veliko mi je zadovoljstvo da vas i večeras pozdravim, sa ovog mjesta, i ovim povodom.

Prethodnih dana Sokolac je stvarao tradiciju, poštujući je. Ponovo smo organizovali Ilindan sport fest u sklopu proslave Dana naše opštine i naše krsne slave. Zadovoljstva na licima najbolji su dokaz ispravnosti našeg rada i najbolja pohvala za napore organizatora. Želim da se zahvalim, za sav trud, energiju i rad koju su uložili svi uključeni u organizaciju. Veliki je napor Dejana Eleza da organizuje i animira ljude, da nađe podršku i sponzore i ljude voljne da učestvuju. Ogromne su zasluge Predraga Dobrilovića, jednog od inicijatora i entuzijasta zahvaljujući kojem naš futsal klub ima takav ugled, a naš turnir privlači i igrače i navijače. Ništa manje značajno nije i učešće svih ostalih, Ognjena Nikolića, Miroslava Divčića, Miljana Pajića, Milana Curovića, Snježane Višnjić i Dragana Renovice, od sudija i zapisničara, preko hroničara našeg grada iz Info centra, do svih mladića i djevojaka koji su nas poslužvali u baru na otvorenom. Neka mi oproste svi oni koje nisam pomenuo.

Ove godine, uz dane Ilindan sport festa, održao se i Enduro moto kros u organizaciji enduro kluba Romanija. Na reprezentativnom poligonu uređenom ispod sportske dvorane, vozili su za startne pozicije za trku na Ravnoj Romaniji. Zahvaljujući Branu Đurđiću, čovjeku koji voli i poštuje sport, naš grad je dobio novo takmičenje, nove discipline i nove prijatelje. Ljubav prema kroserima on je pretvorio u požrtvovanost i u želju da učini nešto više, da u našu opštinu dovede duh i ideju enduro moto krosa. Godinama je podržavao i podržava futsal klub, kroz sponzorstvo uvijek je dio ovog našeg turnira, a sada zahvaljujući njemu Sokolac ima prijatelje i u novom sportu. Sada na Romaniju i u Sokolac dolaze njegovi i naši sportski prijatelji iz zemalja bivše Jugoslavije, ali i iz Austrije i drugih evropskih zemalja.

Juče je održan i 18. Međunarodni atletski miting i Pojedinačno prvenstvo RS za seniore i seniorke. Sve to čini predivnu sliku ovog ljeta i daje svima nama jedan osjećaj ponosa i zadovoljstva. Zadovoljsta ljudima koji se trude, rade i ponosno kroz takmičenje i organizaciju svi ovih sportskih takmičenja predstavljaju sebe a time i sve nas.

Čestitam šampionima u futsalu, odbojci i basketu. Takođe čestitam i atletskim i šampionima moto krosa.

Svi koji žele da rade i ulože energiju kako bi ono čime se bave iz ljubavi i požrtvovanja promovisali i podigli na veći i bolji nivo, treba da se organizuju, da se druže i takmiče. Da se povežu sa prijateljima i kolegama, istomišljenicima, tako će i proslava našeg Dana, naše krsne slave, iz godine u godinu biti masovnija i sadržajnija.

Dok sam ja na čelu naše opštine takve inicijative i rad ću da poštujem i pomognem u skladu sa mogućnostima naše zajednice. Moja vrata su svima uvijek otvorena.

Ovogodišnji Ilindan Sport fest, večeras završavamo koncertom Lapsus benda, jednog od najpopularnijih bendova na Balkanu.

Sljedeći Ilindan sport fest biće u godini u kojoj smo i domaćini MOSI igara. Biće to mnogo više dana sporta i zabave. Imaćemo umivenu i sređenu sportsku infrastrukuturu, bogatiji muzički program. Biće to više obveza za sve nas, ali sam se i ovih dana ponovo uvjerio da imamo i znanja, volje i energije da to uradimo na jedan originalan i poseban način. Da brojni gosti Sokoca odu zadovoljni i da nam se ponovo vraćaju.

Hvala vam svima, želim vam lijepo i prijatno druženje i zabavu. Vidimo se sljedeće godine na istom mjestu.