Povodom novogodišnjih i božićnih praznika, te Dana Republike Srpske, opština Sokolac je u proteklih mjesec dana obezbijedila više vidova pomoći socijalno ugroženim, višečlanim porodicama i djeci sa posebnim potrebama ukupne vijednosti 25.000 do 30.000 KM, rekao je novinarima načelnik opštine Milovan Bjelica.

Načelnik Bjelica je juče i danas podijelo ukupno 30 božićnih zaoblica, za porodice koje nisu u mogućnosti da obezbijede sve potrebe za tradicionalno proslavljanje najradosnijeg hrišćanskog praznika.

„Podijeli smo uz pomoć naših sponzora oko 50 paketa namirnica, vrijednosti od 40 – 160 KM, a povodom Nove godine uručili ukupno 350 poklon-paketića djeci u Ustanovi za predškolsko vaspitanje, djeci sa posebnim potrebama i mališanima po mjesnim zajednicama“, rekao je načelnik opštine Sokolac.

On je naglasio da je opština Sokolac za materijalno ugrožene porodice u susret novogodišnjim i božićnim praznicima i Danu Republike Srpske omogućila i novčanu pomoć, a u proteklih mjesec dana i 100 paketa ogrevnog drveta.

„Kroz više vidova pomoći uspjeli smo da 400 do 500 porodica slabog materijalnog stanja na području naše opštine obasja mala svjetlost doborčinstva i praznične toplote povodom Nove godine, Božića i Dana Republike. Ukupna vrijednost ove pomoći dodijeljene u proteklih mjesec dana je od 25.000 do 30.000 KM“, cijeni načelnik Bjelica.

Za Dejana Mihajlovića /30/ i njegovu suprugu Vesnu Perić božićna zaoblica, paket namirnica i novogodišnji paketići za djecu Njegoša, Bojana, Aleksandra i Bojanu, znače mnogo i pravi je razlog da su se obradovali današnjoj posjeti načelnika opštine i njegovih saradnika u svom domu.

„Pomoć nam znači puno, jer u našoj porodici sa čevoro djece radi samo muž. Zahvaljujući lokalnoj upravi nedavno smo dobili stan u jednom od objekata bivšeg alternativnog smještaja u naselju Brezjak, čime smo riješili životno pitanje“, kaže domaćica Vesna.

U saradnji sa crkvenom opštinom Sokolac lokalna uprava će obezbijediti i svečani ručak za Božić za svih 50 korisnika Prihvatnog centra na Majdanima kod Sokoca.