Project Description

Opis

Nakon niza aktivnosti 31.maja 2016.godine formiran je Privredni forum opštine Sokolac, koji čini 12 članova: sedam predstavnika privrednih društava, predstavnik udruženja poljoprivrednika, tri predstavnika lokalne uprave i predstavnik obrazovnih institucija.

Cilj osnivanja ovog tijela je uspostavljanje konkretnog okvira za upravljanje lokalnim ekonomskim razvojem zajednice i unapređenje poslovnog okruženja.

Osnovne aktivnosti Privrednog foruma su redovno međusobno informisanje javnog i privatnog sektora, razmatranje značajnih razvojnih pitanja i unapređenja poslovnog okruženja i konkurentnosti, predlaganje mjera za razvoj zajednice, identifikacija i pokretanje inicijativa poslovnog sektora koje se tiču viših nivoa vlasti, te razmatranje inicijativa za partnerske projekte i njihovu implementaciju.

Privredni forum će pripemati i predlagati mjerodavnim organima opštine i viših nivoa vlasti inicijative za poboljšanje poslovnog okruženja i povećanje konkurentnosti privrede koje treba da utiču na poboljšanje privrednog stanja u Sokocu.

Period realizacije
maj 2016.

Implementator
Opština Sokolac