Project Description

Opis

Sportska takmičenja u ženskom fudbalu i ženskoj odbojci pod nazivom „Sportske akcije za sve nacije“ održala su se 31. avgusta 2015.godine na sportskim terenima u Sokocu.

Na takmičenju su učestvovale mlade sportistkinje iz Han Pijeska, Rogatice, Goražda i Sokoca. Sportske aktivnosti organizovane su u okviru projekta PRO – Budućnost – Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa fondacijom Mozaik, Caritasom BK BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luke i Međureligijskim vijećem u BiH.

Osnovni cilj ovog projekta, tj. sportske manifestacije „Sportske akcije za sve nacije“ jeste promocija mira i prijateljstva.

Sportistkinje su u sklopu ovog projekta dobile novu sportsku opremu, a prisustvovale su i predavanjima na temu “Nenasilno navijanje”.

Projekat je podržan i od strane opštine Sokolac, a partneri u ovom projektu su bili i Udruženje mladih “Mobilijar” i Udruženje za pomoć licima sa posebnim potrebama “Podrška”iz Sokoca.

Period realizacije
31.avgust 2015.

Finansijeri
USAID, Američka agencija za međunarodni razvoj
Opština Sokolac

Implementator
Sportsko društvo “Glasinac”

Ukupna vrijednost projekta
9.975,42 KM