Svečanom priredbom u Osnovnoj školi „Sokolac“ dočekano je 74 novih učenika prvih razreda. Najmlađe đake dočekali su učitelji i osnovci koji su za njih priredili prigodan program.

Dočeku prvačića prisustvovali su načelnik opštine Sokolac, Milovan Bjelica, predsjednica Skupštine opštine Sokolac, Bojana Marković i direktorica Osnovne škole Divna Janković.

Načelnik Bjelica je poželio uspješan početak novog životnog razdoblja, kako đacima, tako i njihovim roditeljima, ističući da lokalna zajednica nastoji da mlađim naraštajima obezbijedi što bolju i kvalitetniju sredinu za školovanje i obrazovanje.

– Najmlađe sugrađane pratimo od njihovog rođenja. Prvu Konferenciju beba održali smo 2013. godine, a danas ta djeca polaze u školu. Nastojimo da različitim programima i manifestacijama olakšamo i pomognemo njihovo odrastanje. Znamo da je finansijska situacija teška, pa smo i u ovoj školskoj godini đacima podijelili torbe, školski pribor i sve ono što im je potrebno za prve školske dane. Uručili smo 80 paketa za djecu prvog razreda, kao i za đake područnih škola i onima koji pohađaju specijalnu nastavu, kazao je Bjelica.

Direktorica Osnovne škole „Sokolac“, Divna Janković, izrazila je zadovoljstvo što su se novi đaci pridružili jednoj velikoj porodici.

– Drago mi je što sam vidjela nova, mlada lica koja pažljivo slušaju šta smo to pripremili za njih. Djeca su pripremljena za polazak u školu, a sa svojim učiteljima će se dogovarati o daljem radu. Sa dva područna odjeljenja i tri u centralnoj školi brojimo 74 prvačića. Nastojaćemo da im novi početak bude lak i da uspješno izvršavaju svoje obaveze, naglasila je Janković.

Osnovnu školu „Sokolac“ od danas pohađa 875 učenika, raspoređenih u 39 odjeljenja, 36 u matičnoj školi u Sokocu, dva područna odjeljenja na Ravnoj Romaniji i u Knežini, te jedno specijalno odjeljenje.