U kabinetu načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice danas je održan redovan sastanak Foruma za bezbjednost. Inicijator sastanka je komandir Policijske stanice Sokolac Radovan Šarenac, a sastanku su prisustvovali predstavnici socijalne službe, doma zdravlja u Sokocu, te direktori obrazovnih ustanova. Tema susreta bila je ocjena bezbjednosne situacije u opštini Sokolac u proteklom periodu.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, u izjavi za Info centar, istakao je da su ovo redovne aktivnosti, te da se ne bilježe veći incidenti kada je riječ o stanju bezbjednosti na području opštine Sokolac.

– Stav svih učesnika nakon vešečasovnog sastanka je da je stanje bezbjednosti na području naše opštine dobro, izuzev sporadičnih incidenata koji se sankcionišu od strane Policijske uprave Sokolac. Važno je naglasiti da je dobra saradnja svih institucija, koje u svom domenu daju doprinos kako ne bi dolazilo do neželjenog ponašanja, istakao je Bjelica.

Komandir Policijske stanice Sokolac Radovan Šarenac, u svom obraćanju medijima naglasio je da službenici Policijske stanice Sokolac uredno obavljaju svoje poslove i rade na rasvijetljavanju svih krivičnih djela.

– Ovo je redovan sastanak svih relevantnih faktora koji imaju uticaj na bezbjednost naših sugrađana. Saradnja svih pomenutih faktora je na zadovoljavajućem nivou, a glavna tema sastanka bila je maloljetnička delinkvencije i vršnjačko nasilje. Kada je riječ o oblastima kriminaliteta, javnog reda i miru i saobraćaja, službenici Policijske stanice Sokolac uspješno odgovaraju svojim zadacima. U prethodnom periodu, kraj 2018. i početak 2019. godine, pažnju javnosti privukla su dva događaja- postavljanje eksplozivne naprave na auto-praonicu u ulici Gruja Novakovića i drugo djelo, prije par dana, koje je kvalifikovano kao pokušaj ubistva. Operativnim radom, velikim zalaganjem i angažovanjem policijskih službenika, slučajevi su rasvijetljeni, a protiv počinilaca su podneseni izvještaji o počinjenom krivičnom djelu, istakao je Šarenac.

Forum za bezbjednost opštine Sokolac radi na poboljšanju stanja bezbjednosti, te na preventivnom djelovanju u spriječavanju svakog vida nasilja.