Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica sa saradnicima uručio je danas zaoblice za 30 višečlanih i socijalno ugroženih porodica povodom božićnih praznika.

Bjelica je rekao Srni da su danas uručene zaoblice za lica smještena u Prihvatnom centru na Majdanima kod Sokoca i za porodice u Alternativnom smještaju i naselju Brezjak, a podjela će biti nastavljena i sutra u drugim naseljima.

On kaže da će za korisnike zajedničke kuhinje u Prihvatnom centru biti isporučeno 12 pripremljenih zaoblica.

Prema njegovim riječima, prije nekoliko dana za 50 porodica obezbijeđeni su paketi namirnica u susret božićnim i novogodišnjim praznicima.

Bjelica je podsjetio da je lokalna uprava na Sokocu od Nove godine počela podjelu pomoći socijalno najugroženijim i višečlanim porodicama.

Rajka Škiljević, koja je smještena u alternativnom smještaju u Brezjaku, rekla je Srni da joj znači mnogo pomoć koju već godinama dobije pred Božić od opštine Sokolac, jer u njenoj sedmočlanoj porodici niko nema stalno zaposlenje.

Porodica Škiljević je izbjegla iz sela Krajišići sa područja opštine Olovo i odlučila da ostane na Sokocu.

U porodici Stojanke Džide kažu da su se večeras obradovali zaoblici, koju već godinama dobijaju od opštine Sokolac.

Ona živi sa mužem invalidom sa petoro djece u nedovršenoj kući u naselju Brezjak. U ovoj porodici niko ne radi, a žive od pomoći drugih ljudi i opštine Sokolac.