U susret praznicima, djeca su zadužena za osmijeh roditelja. Za dječiju radost i ozarenost i ove godine pobrinuo se Deda Mraz sa novogodišnjim paketićima.

Prostorijama Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac širio se glas raspjevane dječice koja su prije dodjele paketića, koje je obezbjedila Opština Sokolac, uživala u predstavi glumačkog para Dječijeg pozorišta „Poletarac“ iz Beograda, Kristinom Kapetanov i Sinišom Filipović.

Ovo je četvrta godina kako pozorište „Poletarac“, sarađuje sa vrtićem iz Sokoca. U novogodišnjoj čaroliji, nakon druženja sa malšanima, Kristina Kapetanov je poručila da je neophoidno da svi budemo jedni uz druge , da smo povezani, te da porodice trebaju biti na okupu u vrijeme praznika, jer ih to čini ljepšim i boljim.

Besplatne paketiće za djecu, obezbijedila je opština Sokolac. Prema riječima načelnika Milovana Bjelice, iako je vrijeme teške ekonomske situacije, obaveza Opštine je da vodi računa o svim institucijama i ustanovama na području ove lokalne zajednice.

– Prisustvovali smo jednoj veličanstvenoj pripredbi, i želim da pohvalim rad osoblja Ustanove, koje vodi računa o djeci, samim tim i njihovoj budućnosti. U dane radosti kada djeca očekuju poklone, moramo pronaći i dovoljno vremena i sredstava da obilježimo značajne datume. Lokalna zajednica, u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom, ustanovama, udruženjima, nevladinim organizacijama daje svoj doprinos, da djecu učinimo zadovoljnim i da ih obradujemo, rekao je Bjelica.

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku Božiću, rukovodstvo opštine Sokolac je i ove godine obezbijedilo prigodne poklone najmlađim sugrađanima, kako bi i oni uživali u radosti dolazećih praznika.