U okviru zajedničkog projekta vodosnabdijevanja sa susjednom opštinom Rogatica, opština Sokolac je uradila primarni i sekundarni vod za sela Ozerkovići, Kazimerovići, Đedovci, Vrbarje, Burati i Obrtići u ukupnoj dužini 10.000 metara, a vodovod bi uskoro trebao da bude pušten u rad.

Načelnik opštine Sokolac, Milovan Bjelica, sastao se juče sa mještanima pomenutih sela, kako bi ih upoznao sa dosadašnjim aktivnostima.

– Ukupna sredstva koje je izdvojila opština Sokolac za ovu investiciju iznose oko 1.000.000 KM. Ovo je treća komponenta velikog projekta „Snabdijevanje vodom i kanalizacija u opštini Sokolac“ započetog 2013. godine. Projekat se privodi kraju, a ostalo je još da se na mrežu poveže oko 70 priključaka, kazao je Bjelica.

Član Inicijativnog odbora za izgradnju ovog vodovoda i predstavnik IFAD-a, Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede u BiH, Halil Omamović, rekao je da je ova organizacija izdvojila značajan dio sredstava za razvoj infrastrukture u ruralnim poručjima BiH u koja spadaju i opštine Sokolac i Rogatica. Prema njegovim riječima, Turska razvojna agenicija – TIKA takođe je, svojim sredstvima pomogla da se projekat privede kraju.

Učešće u relizaciji ovog projekta pored opština Sokolac i Rogatica, Savjeta ministara BiH i IFAD-a, uzeli su i Fond za povratak BiH, Direkcija za koordinaciju prijekata pri federalnom Ministarstvu za poljoprivredu i šumarstvo, Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica u Vladi Republike Srpske, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica u FBIH, a njeogova ukupna vrijednost prelazi 6.000.000 KM.