Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica istakao je da je ova lokalna zajednica uz pomoć Vlade Republike Srpske počela sa zatvaranjem alternativnih smještaja.

Bjelica je novinarima, nakon posjete predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović opštini Sokolac, rekao da će kroz regionalni projekat, koji je podržala Vlada Srpske, biti obezbijeđeno još 64 stambene jedinice čija je vrijednost veća od 3,5 miliona KM.

On je naglasio da je danas ključeve novih stanova dobilo 17 porodica, te da su preostale još 64 porodice iz boračkih i socijalnih kategorija za koje će do kraja ove građevinske sezone biti obezbijeđene stambene jedinice.

Bjelica je napomenuo da je riječ o regionalnom projektu koji se sprovodi u Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Hrvatskoj za rješavanje stambenog pitanja raseljenog i izbjeglog stanovništva.

On je istakao da su u saradnji sa Vladom Republike Srpske pokrenuli i projekte iz oblasti poljoprivrede, infrastrukture, kulture, sporta.

Načelnik opštine Sokolac zahvalio je Vladi i predsjedniku Srpske za podršku u svim projektima na području ove lokalne zajednice, te kao primjer saradnje naveo da je u proškoj godini zaposleno 400 ljudi.