Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica obišao je danas naselje Brezijak, u kojem se vrši asfaltiranje desetak ulica. Ukupna dužina asfaltiranog puta iznosi 3.500 metara, a opština će za ovu namjenu izdvojiti sredstva u iznosu od oko 400.000 KM. Prema riječima načelnika Bjelice, ovo je veoma naseljena mjesna zajednica, gdje u posljednjih dvadesetak godina u najvećem broju žive izbjegličke porodice.

– Nekada je na prostoru Brezijaka bila samo livada, te je poslije rata opština dodijelila brojne lokacije, kako za izgradnju kuća, tako i za stambene jedinice. Danas ovaj dio grada broji blizu 500 domaćinstava. Prvo smo riješili pitanje dovoda vode, kanalizacije, struje i ulične rasvjete. Sada je na red došla putna infrastruktura. Činjenica je da se duže vrijeme čekalo na izvođenje ovih radova, iz razloga da bismo obezbijedili kompletna sredstva i ne bi parcijalno rekonstruisali ulice – rekao je Bjelica.

On je dodao da je izvođač radova preduzeće a.d. „Romanijaputevi“ iz Sokoca, te da se rekonstrukcija puteva nastavlja i u drugim dijelovima grada.

– Sa „Romanijaputevima“ sarađujemo redovno, na obostrano zadovoljstvo. Sredstva za rekonstruciju puteva u mjesnoj zajednici Brezijak su uplaćena, ali ne zaustavljamo se ovdje. Slijede radovi u naseljima Sokolačke njive, Ćilimara i Laze – kazao je načelnik.

Mještani su iskazali zadovoljstvo što će nakon dugo godina pristup kućama biti mnogo olakšan, te zahvalili rukovodstvu opštine.

– Veoma nam znači što je lokalna zajednica pokrenula ovu priču i ispoštovala obećanje. Sa komšijama sam razmjenio mišljenja i svi imaju samo pohvalne riječi – otkrio je Aleksandar Bunijevac, koji je jedanaest godina mještanin Brezijaka.

– Pripadamo gradskoj zoni, plaćamo redovno komunalnu taksu i imamo puno pravo na asfaltirane ulice. Hvala načelniku što je to prepoznao – rekao je Sapasoje Krunić.

– Izbjegli smo iz Olova 1992. godine i živjeli u selu Kruševci sve do 2005. godine. Tada smo u naselju Brezijak izgradili mali objekat, koji nije bio dovoljno uslovan za višečlano domaćinstvo. Zahvaljujući pomoći opštine, uspjeli smo da napravimo kuću, a sada dobijamo i asfaltirani prilaz – kazao nam je Miladin Vasiljević, otac četvoro djece.

– Sedamnaest godina sam čekala ovaj dan. Bili su veoma loši uslovi, blato i voda na sve strane, a sada je odlično – istakla je mještanka Zorica Jagodić.

I pored loših vremenskih uslova, radnici „Romanijaputeva“ u okviru rekonstrukcije putne infrastrukture na području naše opštine, u narednim danima nastavljaju da prema planu izvode radove.