Predstavnici firme AD „Grad“ iz Bijeljine sastali su se danas sa načelnikom opštine Sokolac kako bi prezentovali Sajam poljoprivrede „Interargo 2019“ u Bijeljini, koji ova firma uspješno organizuje već osamnaesti put. Na sastanku su prisustvovali Slaviša Cacanović direktor AD „Grad“ Bijeljina, Predrag Mićić koordinator za sajmove, Savo Jovanović izvršni direktor ekonomsko – finansijskog sektora, načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i načelnik opštinskog odjeljenja za privredu i finansije Mitar Pržulj.

– Sajam poljoprivrede u Bijeljini biće održan od 20. do 22. septembra u Bijeljini. Mi smo u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske ove godine malo promjenili koncept i uveli inovacije na inicijativu opština i gradova u okruženju pa će se na sajmu moći vidjeti pored poljoprivrednih moći vidjeti i drugi segmenti poput privrednih ,turističkih potencijala regija na opštinskim štandovima na kojima očekujemo izlagače. Opština Sokolac je jedna u nizu onih koje smo posjetili i nadamo se njenom učešću na Sajmu, jer ima šta da promoviše i ponudi, rekao je direktor firme AD „Grad“ Bijeljina Slaviša Cacanović.

Prema riječima Cacanovića ovogodišnji 18. Sajam poljoprivrede u Bijeljini imaće bogat sadržaj.

– Biće organizovana izložba stoke, izložba poljoprivredne mehanizacije, zatim u zatvorenim halskim prostorima biće štandovi. Takođe organizovaćemo i nagradne igre za posjetioce, kao i besplatnu konzumaciju hrane i pića. Partner Sajma i ove godine biće Privredna komora Vojvodine , a očekuje se oko 150 izlagača. Za organizaciju je potrebno od 50.000 do 70.000 konvertibilnih maraka u zavisnosti od broja izlagača, dodao je Cacanović.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica prisutne na sastanku upoznao je sa stanjem u oblasti privrede, poljoprivrede i turizma na području ove lokalne zajednice. Goste je upoznao i sa projektom Revitalizacija centra za razvoj poljoprivrede u brdsko – planinskom području. Naveo je da će Sokolac svakako imati šta da promoviše na Sajmu, pored poljoprivrednih proizvođača , proizvođača pčelarskih proizvoda koji su široko poznati , brendiranog romanijskog skorup kajmaka, predstavićemo i turistički potencijal, kao i privrednike u drvopreradi i sve ono što je potencijal naše lokalne zajednice.

Pokrovitelji Sajma su Ministrastvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Ministarstvo spoljne trgovine i Grad Bijeljina.